Algemene ledenbijeenkomst 2016

Gepubliceerd: Zondag, 11 september 2016 Geschreven door Bruno Titeca

Op zondagmorgen 11 september werden alle Vrienden uitgenodigd voor een exclusieve gidsbeurt rond Sint-Maarten.

Volgens de overlevering werd Sint-Maarten (wellicht) geboren in 316, dit jaar dus 1700 jaar geleden.  We konden onmogelijk het Sint-Martinusjaar zomaar laten passeren, de herdenking van onze patroonheilige Sint-Martinus van Tours.

Roland Meulebrouck nam ons eerst op sleeptouw doorheen de kathedraal, op zoek naar alle afbeeldingen of verwijzingen naar Sint-Maarten; soms bekend, maar ook soms onbekende plaatsen en dingen.

 Marie-Christine Zwaenepoel gaf ons een boeiende inleiding over Martinus van Tours : over zijn leven, en hoe de historische context van die periode geleid heeft tot zijn heiligverklaring en verering tot op vandaag.

Om 10h30 vierden we samen de eucharistie, om daarna in de pandgang samen te komen voor een receptie, maar niet zonder eerst de kleine thematentoonstelling over de zeven lichamelijke én de zeven geestelijke werken van barmhartigheid te openen.

Deze thematentoonstelling loopt nog tot het einde van het jubeljaar op 20 november 2016, feest van Christus, Koning van het Heelal.

ozio_gallery_nano

Hits: 2643