Concert ‘Musica Mundi, schitterend jong talent’

Gepubliceerd: Vrijdag, 23 november 2018 Geschreven door Alexander Declercq

Op vrijdag 7 december organiseert Amade i.s.m. West Classic in de Sint-Maartenskathedraal het concert ‘Musica Mundi, schitterend jong talent - kindervreugde’.

Musica Mundi organiseert al 19 jaar een zomerstage voor jonge musici. Dit deed initiatiefnemers Leonid Kerbel en zijn vrouw Hagit Hassid-Kerbel de noodzaak inzien om een lagere en middelbare school voor jonge musici op te richten waarin het algemeen onderwijs kan gecombineerd worden met professioneel muziekonderwijs van topniveau en los van de financiële thuissituatie. Dankzij sponsors en mecenassen kunnen verblijfskosten en muzikale opleiding betaald worden voor wie het nodig heeft (www.musicamundi.org). In september 2018 opende de school haar deuren in Waterloo in het voormalige klooster van Fichermont.

Dit concert, gebracht door muzikaal bijzonder begaafde jongeren van over de hele wereld tussen de 10 en de 20 jaar, zal een gevarieerd programma kamermuziek aanbieden van klassieke en modernere componisten.

De organisator van het concert is vzw Amade. Amade België werd gesticht in 1966 als onderdeel van l'Association Mondiale des Amis de l'Enfance (A.M.A.D.E.). De organisatie ijvert voor het welzijn van kinderen en jongeren tot 18 jaar en ondersteunt en helpt wie het moeilijk heeft op economisch en familiaal vlak. Amade is uitsluitend gebaseerd op vrijwilligerswerk. De organisatie ontvangt geen enkele subsidie en is volledig aangewezen op de vrijgevigheid van haar leden en sympathisanten evenals op de winsten die voortvloeien uit evenementen die zij organiseert. De opbrengst van dit concert gaat naar projecten met kwetsbare jongeren in Ieper en omgeving. Daarom doen we graag een warme oproep aan onze leden om dit concert bij te wonen!

Praktisch: vrijdag 7 december 2018, 20 uur, tickets 35 euro inclusief receptie (25 euro voor studenten, 10 euro onder 12 jaar) door storting op rekening BE24 3631 4967 0838 van Amade. Meer info: West Classic, www.westclassic.be

Hits: 1700