Kruisbeeld intact terug na bijna 100 jaar

Gepubliceerd: Woensdag, 02 april 2014 Geschreven door Bruno Titeca

Op donderdag 3 april 2014 om 14h (aansluitend op de wekelijkse orgelmatinee) krijgt de kerkraad van de Kathedraal Sint-Maarten-Sint-Niklaas in Ieper een koperen kruisbeeld terug.

Het kruisbeeld wordt teruggebracht door de Brit Steve Jermy. Zijn overgrootvader, Robert Johnson, geboren in 1885, was ingelijfd bij de Durham light infantry, Leinster regiment & Irish regiment. Hij vond het koperen kruisbeeld tijdens de vernieling van de Sint-Maartenskathedraal, en bewaarde het de rest van de oorlog bij zich. Na zijn terugkeer werd het in de familie bijgehouden, met het doel (maar, getekend door het trauma, nog niet de durf) om het terug naar de plaats van oorsprong te brengen. Steve Jermy vervult nu de wens van zijn overgrootvader, en geeft het kleinood terug aan de kerkraad.

Opmerkelijk: Robert Johnson was in het dagelijkse leven politieman – 100 jaar later is zijn achterkleinzoon… politieman.

Belangstellenden zijn welkom op donderdag 3 april 2014 om 14h in de Kathedraal Sint-Maarten-Sint-Niklaas Ieper om de teruggave bij te wonen.

Contact kerkraad:

Hits: 2962